Chris standing up holding his daughter Elva
Платформа ілюстраторів Pear Shop — підприємство виробництва одягу, де ілюстратори можуть продавати власні ідеї

Про ініціативу

Засновники проєкту створили платформу, де українські ілюстратори можуть виставляти мерч зі своїм дизайном на продаж. Степан, один з авторів ідеї, розповів, що після першого місяця війни потрібно було повертатися до роботи й платити податки.

«Найбільш популярним тоді стали патріотичні футболки. Але ми зрозуміли, що банальний дизайн "Доброго вечора, ми з України!" людям приївся і вони хочуть чогось цікавого. Одночасно ми побачили велику кількість ілюстрацій від художників, які почали масово творити на патріотичну тематику. Так вирішили об'єднати ці дві можливості й створили наш проєкт. Зараз, як ніколи потрібно підтримувати ініціативи, які мають соціальну складову. Ситуація змінюється кожного дня, а вирішення будь-якого соціального питання зараз є критично важливим для сучасного суспільства», — ділиться засновник.

За місяць роботи платформа розпочала співпрацю з 20 художниками й запустила 5 соціальних ініціатив. Підприємство працює у Тернополі, проте тестові продажі підтвердили популярність продукту в Україні та за кордоном. 

Соціальна складова проєкту полягає у тому, що 10% від вартості йтиме автору ілюстрації, а інші 10% розподіляють на різноманітні соціальні ініціативи.

Більше на Facebook-сторінці: https://www.facebook.com/pearshop.ua/