Chris standing up holding his daughter Elva
Кав’ярня “Поруч” — як чашка кави допомагає українським військовим

Гасло: “Якісне зерно з кращих плантацій світу”

Про ініціативу

Кав'ярня сприяє підтримці ветеранів АТО та їх сімей через центр "Поруч". Завдяки їй мешканці та гості Краматорську можуть познайомитись з світом якісних кавових напоїв з різноманітних куточків планети. Також підприємство виконує соціальну місію - підтримує діяльнсть Центру ветеранів АТО та їх сімей Поруч.

80% від прибутку перераховують на госоподарську, функціональну та організацйну діяльність Центру Поруч.

Як виникла ідея

Восени 2015 року, після демобілізації, було створено громадську організацію «Союз ветеранів АТО Донбасу». Однією із задач було створити центр затишного місця для об’єднання ветеранів, де б їм надавали психологічну та юридичну допомогу, а також консультували з різних питань. Головне питання полягало в тому, як цей центр створити та звідки брати ресурси. 

Одна з ідей полягала у створенні якогось бізнесу, який буде покривати витрати, пов’язані з соціальною діяльністю центру. І цю ідею власники реалізували у форматі кав’ярні “Поруч”. Тепер - це одна з локацій Центру. На рівних з іншими локаціями, а саме сімейною кімнатою, спортзалом, навчальним залом, кав’ярня користується популярністю у відвідувачів.
 

Чим займаються зараз: наразі кав’ярня працює та радує напоями своїх гостей. У ній можна купити смаколики, випити смачну каву та допомогти центру, який допомагає ветеранам АТО.

Більше: https://www.facebook.com/Poruchcafe